Cerrar

es | val   

EUROSTARS

CDTI

Un Programa per a PIMES intensives en R+D

Publicado por opoveda
miércoles, 12 de abril de 2017

 

EUROSTARS és un programa de suport a les PIMES intensives en R+D en el desenvolupament de projectes transnacionals orientats al mercat. Aquesta iniciativa es basa en l’article 185 del Tractat de Lisboa (antic article 169 del Tractat de la UE) referent a la participació de la CE en programes conjunts de Recerca i Desenvolupament. Per a la seua aprovació formal és necessària una codecisió del Parlament i del Consell Europeus.

Actualment compta amb la participació de 25 Estats membres d’EUREKA i la CE, amb un suport decidit a les PIMES innovadores europees. Fins 2020 la CE aportarà 287 milions d’euros provinents de l’instrument PIME d’H2020, als quals s’afegiran més de 800 milions d’euros dels països signataris. S’estima que els projectes EUROSTARS arribaran a un pressupost total de més de 2.000 milions d’euros entre 2014 i 2020.

EUREKA, que té una gran tradició en el suport a les PIMES innovadores, gestiona el programa a través del seu Secretariat (ESE) i de la xarxa de Coordinadors Nacionals (NPC) dels països participants, i pren les decisions al Grup d’Alt Nivell (HLG).

A Espanya, el Ministeri d’Economia i Competitivitat, a través del CDTI, és responsable de la gestió del programa. CDTI posseeix la representació al HLG i la gestió del NPC.

Característiques d’EUROSTARS

EUROSTARS dona suport a les PIMES intensives en R+D:

 • Creant un mecanisme europeu sostenible de suport a aquestes organitzacions.
 • Alenant a crear activitats econòmiques basades en els resultats d’aqueixa R+D i a introduir productes, processos i serveis al mercat més ràpidament.
 • Promovent el desenvolupament tecnològic i empresarial i la internacionalització d’aquestes empreses.
 • Assegurant el finançament públic dels participants en els projectes.
 • Per això, EUROSTARS està orientat a la generació de projectes d’R+D en consorci liderats per PIMES intensives en R+D. Aquests projectes han de representar un trencament amb l’estat de l’art tècnic i un repte comercial de tal magnitud que permeten a aquestes empreses fer un salt qualitatiu important en la seua posició al mercat.

 

 

 

 

EUROSTARS s’articula de la següent forma:

 • El Secretariat EUREKA (ESE) és l’organisme executor del Programa.
 • Els projectes es presenten exclusivament per a la seua aprovació a les convocatòries corresponents, a través del sistema web: www.eurostars-eureka.eu.
 • Els projectes són aprovats pel grup HLG d’EUREKA-EUROSTARS, mitjançant una llista única ordenada en base a una avaluació centralitzada, realitzada per un panel d’experts independents (IEP).
 • Els projectes aprovats es financen en ordre descendent, començant pel de major puntuació, mentre existisquen fons compromesos pels estats membre d’EUROSTARS i la CE per a la convocatòria corresponent.
 • Les oficines nacionals d’EUREKA (NPC) realitzen tasques de suport i ajuda a les empreses nacionals. S’encarreguen, també, de la coordinació, la monitorització i el seguiment financer dels projectes.
 • Les entitats participants als projectes EUROSTARS reben les ajudes a nivell nacional per mitjà de les seues Agències finançadores. Els costos elegibles i els requisits per a la seua concessió són definits en cada país per aquestes Agències.

Més informació a www.cdti.es

 

Telefona al CEEI Elx i t’informarem. 966661017

 

 

S/V
visitas hoy 2 · visitas total 2.558

Usuario: opoveda

Canal: CEEI Elche

Url: http://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=63&n=1382

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar