Cerrar

es | val   

"Lean Manufacturing aposta per les persones a que aprenguen fent"

Entrevista realitzada a Gustavo Amorós Albert, Soci Director de SUMMUM Consulting

Conta’ns, quina és l’activitat principal de l’empresa?

A SUMMUM Consulting ajudem petites i mitjanes empreses a millorar la seua productivitat a través d’una assistència personalitzada en projectes de consultoria per aplicar les tècniques i ferramentes de Lean Manufacturing. També la formació forma part de la nostra activitat: impartim cursos especialitzats sobre metodologia Lean, Six Sigma i Lideratge, que oferim tant en obert com “in company”.

En què consisteixen les ferramentes Lean Manufacturing? Quins avantatges suposen per a les empreses?

Lean Manufacturing és una metodologia nascuda al Japó en la coneguda empresa Toyota, i utilitzada principalment a empreses d’automoció per optimitzar la productivitat. Els americans i després els alemanys, s’adonaren de la seua enorme utilitat i cada cop són més les empreses que les utilitzen.

A Espanya té menor difusió, però cada vegada són més les empreses que se n’adonen que aquestes ferramentes ajuden molt a reduir costos, produir amb major qualitat, servir producte amb major rapidesa i millorar la seguretat dels treballadors. D’aquesta forma, s’eliminen tasques innecessàries, s’estandarditzen processos per mantenir la qualitat del producte, es redueix el número d’avaries inesperades i de parades innecessàries.

En resum, Lean Manufacturing ajuda a millorar indicadors per assolir l’excel·lència a través de les persones. És una metodologia molt interessant perquè no necessita grans inversions, només la formació a les persones i la gestió del canvi.

Quins valors afegits destacaria amb respecte a empreses afins a la seua activitat?

A SUMMUM portem més de 12 anys treballant dins de la indústria, emprant les ferramentes Lean, liderant projectes de Millora Contínua i gestionant equips de persones.

Ens hem adonat que existeix formació en Lean Manufacturing centrada únicament en impartir la teoria i les ferramentes de Lean Manufacturing, fins i tot en ocasions, no s’ha pisat una fàbrica. En la majoria d’ocasions, aqueix coneixement se queda en un calaix i no s’aplica.

Lean Manufacturing és més que una sèrie de conceptes i ferramentes: és una filosofia i una manera de treballar que aposta per les persones, que fomenta que aprenguen fent i aquest concepte és un dels que ens diferencia. En les nostres formacions ens allunyem de la “mort per PowerPoint” i tracte que les persones aprenguen fent i, inclús, facilitant que l’aprenentatge es produïsca aplicant d’una manera real, en els seus propis processos, en les seues màquines, amb els seus equips i comprovant per ells mateixos que s’obtenen millors resultats.

Un altre aspecte que ens diferencia és el coaching per fomentar l’aprenentatge, facilitar la gestió del canvi a l’hora d’introduir la metodologia Lean i també per formar en aquestes habilitats i potenciar el lideratge de quadre intermedi i directius. En algunes formacions ens han valorat molt que incloguem contingut de lideratge i gestió de persones junt a les ferramentes Lean.

Amb quin tipus de dificultats us haveu trobat a l’hora de crear l’empresa?

SUMMUM, com a marca, es un “superbebè”, que va nàixer fa quasi 2 anys, després de comprovar que es podia ajudar a un major número d’empreses en lloc d’ajudar a una només. Vaig ser conscient que el primer que feia falta per a iniciar una idea empresarial és formació empresarial, així que això fou el que vaig iniciar. Aprendre una mica de Màrqueting i Estratègia empresarial foren els complements que faltaven perquè el nostre servei fora viable.

Quins projectes de futur teniu a la vista?

N’hi ha moltes idees en el pla dels propers anys. Una, de cursos de lideratge per a directors i quadre intermedi en entorns Lean. Una certificació a Six Sigma. El llançament d’un llibre que reuneix les ferramentes principals per a la Millora de Processos i que eixirà en els propers mesos, visites de formació a empreses de referència per a observar les fites aconseguides mitjançant l’aplicació d’aquestes metodologies i properes col·laboracions molt interesants amb altres empreses potents.

Cap fita professional que vulgueu compartir amb nosaltres?

El major assoliment és poder veure com els projectes de consultoria realment estan ajudant les empreses a millorar i comprovar que la manera en la qual hem plantejat les nostres formacions, que són molt pràctiques, amb casos reals, divertides, amb sorpreses… realment aporten valor als assistents i se senten agraïts.

També és una fita pertànyer al comitè Lean Six Sigma de l’AEC (Associació Espanyola de la Qualitat). Que ens permet aportar el nostre petit granet de sorra per fomentar aquestes metodologies.

 

Gustavo Amorós estarà amb nosaltres el proper 19 d’octubre impartint la jornada "Màquines a tot gas"

S/V
visitas hoy 2 · visitas total 2.496

Usuario: CCastilloGon

Empresa: Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Canal: CEEI Elche

Fecha publicación: 05/10/2017 15:00

Url: http://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=8&n=14707

Comentarios

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 16:35

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar