Cerrar

es | val   

6 de febrer "Dia de la Internet segura"

La seguretat és un ben comú

Publicado por maxiperez
martes, 06 de febrero de 2018 a las 05:10

Dimarts 6 de febrer. Extracte de l’acte que es promou des de l’ IS4K (Internet Segura for Kids)

“El Dia de la Internet Segura, “Safer Internet Day” (SID, per les seus sigles en anglés) és un esdeveniment promogut per la ret INSAFE/INHOPE amb el suport de la Comissió Europea que es celebra cada mes de febrer i té com a objectiu promoure l’ús segur i positiu de les tecnologies digitals, especialment entre els xiquets i els jóvens. El SID es celebra el segon dia de la segona setmana del segon mes i reuneix a milions de persones de tot el món per a impulsar canvis positius i conscienciar sobre la seguretat a Internet. Per això, s’organitzen esdeveniments i activitats.

Aquest dia no només pretén la creació d’una Internet més segura, també busca una Internet millor per a convertir-la en un espai al qual tots fem un ús de la tecnologia de manera responsable, respectuosa, crítica i creativa. El SID es dirigeix a xiquets i jóvens, pares i tutors, professors, educadors i treballadors socials així com a les empreses i responsables polítics, per a animar-los a participar de forma activa en la creació d’una Internet millor.

En 2018 es celebrarà el 6 de febrer. Amb l’objectiu de celebrar el caràcter positiu de la Internet, el lema 2018 “Crea, Connecta i comparteix respecte: Una Internet Millor Comença amb tu”, ens invita a sumar-nos al moviment global, participar i aprofitar la part positiva d’Internet per a unir les persones.

Però no és exclusivament una qüestió d’educació per a xiquets i jóvens. Amb freqüència les que pateixen amb virulència “Agressions cibernètiques” són les empreses i especialment, aquelles que tenen “alguna cosa” que oferir: dades de clients, informació sobre projectes, arxius susceptibles de ser manipulats, robats i usats en benefici propi. En contra del que molts creuen, el robatori d’informació no és una “cosa de hackers” per a provar les seues habilitats. És obra de delinqüents, generalment organitzats, que busquen clarament un benefici econòmic.

Les mostres més recents d’aquestos atacs, molts d’ells feliçment mitigats, han segut el atacs basats en “ransomware”, el segrest de la teua informació a canvi de dinés.  

Però el tema de la Seguretat no és només una jornada per a conscienciar, és un tema que s’ha de considerar més seriosament amb una planificació i gestió integral dels arxius i la valoració dels riscs associats a aquestos actius.

Si perds el control sobre eixos actius, perds el control sobre la teua empresa i els danys podrien ser irreparables o tenir un coste molt elevat.

Internet té la bondat d’equiparar al gran i al petit a l’hora de fer negocis basats en la visibilitat.

Recorda que els malvats no descansen i els bons van sempre per darrere.

S/V
visitas hoy 3 · visitas total 1.035

Usuario: maxiperez

Canal: CEEI Elche

Fecha publicación: 06/02/2018 05:10

Url: http://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=8&n=15396

Comentarios

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 08:03

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar