Cerrar

es | val   

DEMOGRAVI3, buscant noves fonts d’energia sostenible

Javier Abanades ens desvelarà les claus del projecte al Focus Pyme Baix Vinalopó

Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Publicado el miércoles, 18 de abril de 2018 a las 09:07

El desenvolupament de nous sistemes que aconseguixen l’optimització d’energies renovables, com el mar, dóna lloc a noves fonts d’energia sostenible. Aquesta és la base sobre la qual es sustenta el projecte Demogravi3, una proposta europea que té el seu nucli d’actuació al Mar Mediterrani. D’eixa banda, Javier Abanades estarà present al Focus Baix Vinalopó per a explicar els aspectes més rellevant que donen significat al projecte.

La innovació tecnològica al sector marítim pot suposar grans beneficis socials i econòmics per a l’entorn. L’energia eòlica marina és un factor prou desenvolupat al nord d’Europa. No obstant, les condiciones del Mar Mediterrani no eres òptimes, fins al moment, per a l’explotació d’aquesta energia renovable. Segons alguns estudis, l’instal·lació requeria que el mar tinguera una profunditat menor a 50 metres i que es portara a terme prop de zones costeres per aconseguir una major optimització del parc eòlic. Per tot allò, es pot dir que DEMOGRAVI3, ha sigut un èxit ja que ha pogut superar les barreres amb el desenvolupament de parcs eòlics marítims adaptats a les condiciones del Mediterrani.

El projecte, instal·lat a Portugal i finançat pel programa Horitzó 2020, de la Comissió Europea, suposa un avanç en la innovació si es compara amb el ja operatiu sistema Windfloat perquè a més de desenvolupar-se sobre ciments al mar, millora els temps de disseny i instal·lació així com redueix els costes.

El creixement d’aquest projecte és fruit de l’activitat col·laborativa entre diverses empreses entre les quals s’ha de destacar a les espanyoles EDP i Typsa. Per aquest motiu, el pròxim 26 d’abril comptarem amb la ponència de Javier Abanades, responsable d’innovació en projectes Offshore a la divisió d’energies Renovables de Typsa per a que done a conèixer els avantatges i desavantatges de la innovació i desenvolupament en aquest tipus de projectes.

Si encara no t’has inscrit al Focus, pots fer-ho al següent Enllaç

S/V
visitas hoy 1 · visitas total 4.161

Usuario: Trianabueno

Empresa: Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Canal: CEEI Elche

Fecha publicación: 18/04/2018 09:07

Url: http://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=8&n=15996

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar