Cerrar

es | val   

Consells per aplicar metodologies àgils a la teua empresa amb èxit

Les metodologies àgils tenen com a objectiu adaptar la forma de treball a les condicions del projecte en cada moment del procés. Encara que tenen el seu origen en el desenvolupament de software, hui en dia es vinculen a qualsevol tipus d’organització que confia en les decisions de tot un equip i en la opinió del seu client per a sacar un projecte endavant.

Treballar amb metodologies àgils pot reportar beneficis a l’organització. La millora de la productivitat, de les relacions entre els membres de l’equip així com aconseguir processos de desenvolupament més eficients, són alguns dels seus avantatges. No obstant i encara que entendre els conceptes bàsics d’aquestos sistemes és una tasca senzilla, posar-los en marxa no resulta tan fàcil.

Instaurar un marc de treball àgil en qualsevol empresa, porta implícit una sèrie d’aspectes clau que hi ha que tindre en compte i valorar abans d’aventurar-se amb aquestos mètodes.

Hui et donem alguns consells per a que aquesta metodologia siga una realitat positiva a la teua empresa.

 

1. Cultura de l’organització

Un dels aspectes fonamentals abans de començar amb el procés d’implantació es comptar amb un equip compromés amb el canvi que crega en les metodologies àgils per al bon funcionament de l’empresa. És fonamental que aquest procés guiat compte amb el compromís de la direcció de l’empresa ja que per molt be dissenyat que estiga, si la direcció no creu en la capacitat i viabilitat del sistema i no l’aplica al seu dia a dia, el procés àgil  o d’innovació serà un fracàs. Les metodologies àgils no són fórmules màgiques ni la solució a qualsevol problema. Per a que aquestes funcionen, s’ha de seguir la metodologia amb rigor i complir amb cadascuna de les parts del procés.

 

2. Comptar amb un expert

Els processos de canvi han de realitzar-se paulatinament. Tenir una visió panoràmica del canvi i controlar la situació de cada u dels processos, serà necessari per a que la seua posada en marxa siga exitosa. Per aquest motiu, comptar amb professionals capaços de guiar el procés per a aconseguir els objectius, adquirix molta importància. No es tracta únicament d’instaurar el canvi i esperar a que funcione. És molt probable, sobre tot al principi, que els membres de l'organització no controlen les eines i el procés de gestió. En aquest cas, els experts al front del procés, jugaran un paper clau a l'hora d'orientar l'equip amb els passos i resultats que obtinguen. 

 

3. Treballar amb les eines adequades

Cada procés o projecte dintre de l’organització és diferent. Així, hi ha que adaptar-los a les seues necessitats i demandes. El bon funcionament de les metodologies àgils passa per elegir les eines que més ens ajuden a arribar als resultats esperats. Per aquest motiu, hi ha que comptar amb sistemes de gestió que permeten professionalitzar el procés i que siguen accessibles als diferents membres de l’equip. Hi ha que apostar per una política transparent amb la que, amb solament una ullada, es puga comprovar la situació en la que es troba el projecte o procés. 

 

4. Mesura els resultats

Com s’explicava als anteriors ítems, no solament basta amb planificar accions que asseguren el desenvolupament i fluïdesa dels processos de treball. Les metodologies àgils es caracteritzen per la seua flexibilitat i ràpida adaptació als canvis, d’ahí la importància de mesurar els resultats per a conèixer en tot coment la situació real del projecte i realitzar els canvis que siguen necessaris. La mesura permetrà també realitzar un control exhaustiu de l’evolució del treball realitzat així com descobrir possibles millores que. en un primer moment, no s'havien contemplat. 

 

5. Ajusta la metodologia

A diferencia de les metodologies tradicionals, on cada fase del projecte està perfectament planificat, les metodologies àgils es caracteritzen per la seua capacitat per a pivotar i adaptar-se a les demandes dels clients, així com als canvis en l’entorn. Així, cada projecte pot anar desenvolupant-se i ajustant-se en temps real a les noves propostes.

 

6. Confia en l’equip

L’equip és un dels pilar fonamentals per a posar en marxa qualsevol projecte àgil dintre de l’organització. Les metodologies àgils busquen equips multidisciplinaris on els membres del mateix compartixen un objectiu. Es tracta de desenvolupar projectes i idees en equip, on els rols canvien i les opinions de tots tenen el mateix pes. Confiar en l’equip i en les seues possibilitats serà una de les premisses bàsiques per a que els processos àgils es desenvolupen amb èxit.

 

Si has implantat ja un sistema àgil i no ha eixit com esperaves, pot ser no contemplares alguna de les premisses anteriorment citades.

La implantació de qualsevol tipus de mètode àgil requereix una planificació i contextualització de la situació real de l’empresa. Es per això que abans d’iniciar un procés, s’han de valorar els pros i contres del mateix.

 

S/V
visitas hoy 2 · visitas total 1.444

Usuario: Trianabueno

Empresa: Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Canal: CEEI Elche

Fecha publicación: 15/05/2018 13:59

Url: http://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=8&n=16209

Comentarios

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 19:18

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar