Cerrar

es | val   

Història de L’IVA a Espanya

Va tenir els seus inicis a Egipte i a les ciutats ateneses

Agencia Publicidad Community Análisis

Agencia Publicidad Community Análisis

Publicado el martes, 16 de octubre de 2018 a las 13:56

L’IVA o Impost sobre el Valor Afegit va tenir els seus inicis a Egipte i a les ciutats ateneses i era un impost a les ventes generades. La seua història passa per l’antiguitat fins el final de la primera guerra mundial, on van començar a crear legislacions per a la regulació d’aquest impost. Aquesta pràctica dels estats per a cobrar part dels guanys dels ciutadans, es va propagar pel món fins el complex sistema que tenim a l’actualitat.

El primer país europeu que va implementar l’IVA de manera legal va ser França a 1954. Es tracta d’un impost nacional i una aportació de cadascuna de les etapes econòmiques en proporció al producte. És un impost indirecte que no afecta o repercutix en els ingressos. Aquest recau sobre el cost de producció i vendes de la companyia. Finalment, l’impost també es cobra amb allò que paguen els consumidors al comprar el producte final.

Depenent del país, es declara cada 2 o 3 mesos i l'administració de l’empresa és l’encarregada de fer una declaració. És una suma de totes les quotes referents a l’IVA: es realitza el càlcul per allò que s’ha pagat i per allò que s’ha rebut i així s’establix el saldo a pagar.

 

Impost sobre el Valor Afegit a Espanya

L’impost sobre el Valor Afegit a Espanya, que igualment es denomina IVA, es va implantar a 1985 i va substituir a l’impost anterior denominat Impost General sobre el Trànsit d’Empreses. El canvi va repercutir en tot el territori espanyol, per la qual cosa també afecta a les illes properes, però no a les Illes Canàries, Ceuta i Melilla. Existix una modificació de l’Iva a 1992 que va ser una reforma que es va realitzar a escala comunitària per a la lliure circulació de mercaderies dintre de la Comunitat Econòmica Europea (CEE). Aquest fet va suposar la desaparició de la cobrança de l’IVA entre països membres del CEE i l'eliminació de l’IVA especial, que era l’IVA dels bens de luxe com les joies.

Si vius a Espanya, els professionals d’Assessoria Elx es van unir per a realitzar els càlculs que fan referència a les empreses que operen al país. Aquesta assessoria es molt útil per a empreses que comencen la seua activitat i requerixen de personal amb experiència. A més, l’assessoria Elx pot ser un recurs indispensable a l’hora de declarar els teus impostos. Pots dirigir-te allí i trobar persones de confiança, amb experiència que faran un treball pulcre, responsable i sobretot eficient.  

S/V
visitas hoy 1 · visitas total 1.183

Usuario: SantiPardi

Empresa: Agencia Publicidad Community Análisis

Canal: CEEI Elche

Fecha publicación: 16/10/2018 13:56

Url: http://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=8&n=17119

Comentarios

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 11:37

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar