Cerrar

es | val   

“La psicologia de l’èxit naix a la ment i aquest aspecte és el que treballe com a experta”

Entrevista a Ana de Juan, coach i formadora professional

Ana de Juan és Coach Integral Certificada per l’Associació Espanyola i al llarg de la seua carrera professional ha treballat amb diverses persones i grups en la gestió de l’estrés. Al Ceei Elx l’hem entrevistat per a que ens conte els principals aspectes que defineixen la seua labor professional.

Hola Ana, quina es la teua activitat professional? Quins serveis oferixes i a qui van dirigits?

La meua activitat consisteix en acompanyar a les persones des del lloc que estan al que desitgen estar, empoderar-les i oferir-les eines que ajuden a millorar la seua vida, així com a viure d’un mode més saludable. Treballe amb persones sotmeses a altes dosis de pressió i estrés que han de tenir un alt rendiment. El meu treball consisteix en ajudar-les a millorar eixe rendiment al mateix temps que “obrin el tap”  del seu estrés.

Els perfils amb els quals treballe són diversos: docents, científics, esportistes d’elit, músics, artistes, professionals, emprenedors així com col·lectius en risc d’exclusió social, sobretot, dones.

Actualment també treballe com a coach responsable del projecte europeu EBEE Ingeus-Servef que fomenta l’ocupació i l’emprenedoria a la ciutat d’Alacant.

 

Quins valors afegits destacaries pel que fa a professionals afins a la teua activitat?

Oferisc una optimització del rendiment de la persona i una millora de la seua qualitat de vida. Aspectes aparentment dispars poden llevar-se bé, ser complementaris, paral·lels i col·laboratius. A més, aquest equilibri és necessari per a que la persona optimitze les seus possibilitats.

 

Com pots ajudar als emprenedors i empresaris?

Puc ajudar-los donant a conèixer l’aspecte intangible i immaterial d’allò que no es veu, es a dir, ajudant a enfortir l’encofrat del projecte i aquest, sens dubte, es troba a la psicologia de la persona. La psicologia de l’èxit naix a la ment i aquest aspecte és el que tracte com a experta.

 

Amb quines dificultats t’has trobat a l’hora de crear la teua pròpia empresa o la teua marca professional?

La major dificultat és la ment, els dies en els que la motivació descendix de nivell, la lluita constant i la negativa, en ocasions, com a resposta. La resiliència i la tenacitat així com la fe i la confiança són indispensables per a que la persona mantinga la gasolina en marxa i no abandone. Tot açò són aspectes mentals, insistix, la mentalitat és la clau.

 

Quins projectes de futur tens a la vista?

Ajudar a més persones fent creure el meu projecte de vida, seguir amb la docència i l’acompanyament a grups i a usuaris, ampliar el meu radio d’acció i influència, oferir docència a un major nombre d’universitats i entitats de les que ja sóc col·laboradora. També publicar el meu llibre, manuscrit que actualment descansa en diverses editorials.   

 

Hi ha algun èxit que vulgues compartir amb nosaltres?

Sí, els resultats del meu treball són evidents i visibles a tots els camps però l’àrea que més mostra com una persona pot superar els seus resultats és l’esport. Ací, els resultats són numèrics i mesurables i per tant evidencien el resultat del meu treball.

M’agradaria destacar dos casos com a coach

  • Quan vaig ser la coach de Aixa M. Rodas, tercera del món de patinatge artístic i subcampiona d’Espanya, va aconseguir superar-se en més de 20 punts a l’Open de Francia 2015. El seu procés de coaching va durar no més de quatre mesos i el resultat va ser significatiu.
  • Quan vaig ser coach de Javier Soler, patinador que va vindre per recomanació de Aixa, va aconseguir en un procés de coaching de no més de dos mesos, passar de la penúltima posició en la llista a la tercera d’Espanya al 2016.

Els dos casos van tenir eco mediàtic a la premsa, radio i televisió.  

 

El pròxim dilluns 11 de juny, Ana de Juan estarà al CEEI Elx per a impartir una jornada sobre Psicologia de l’èxit i autolideratge en la dóna professional. Inscriu-te ací per a assistir a la jornada.

S/V
7.133 visitas

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar