Cerrar

es | val   

Èxit de convocatòria al Focus Pime i Emprenedoria Alt i Mitjà Vinalopó 2018

Petrer es va convertir ahir en la capital del cooperativisme i l’Economia Social

Mostrar ampliado

Focus Alto y Medio Vinalopó 2018

Focus Alto y Medio Vinalopó 2018

Mostrar ampliado

David Pino en Focus Pyme

David Pino en Focus Pyme

El Cooperativisme i l’Economia Social van ser el fil conductor de Focus Pime i Emprenedoria Alt i Mitjà Vinalopó, celebrat durant el matí d’ahir al Centre Cultural de Petrer. Emprenedors, pimes i professionals, de diferents sectors, van posar en comú les seues percepcions sobre les possibilitats del cooperativisme i la innovació social a l’hora d’emprendre.

Gràcies a la participació de les entitats de l’ecosistema emprenedor, com els Ajuntaments de  Petrer, Salinas, Elda, Villena, Monforte del Cid, Pinós, Biar així com les entitats CaixaPetrer, FEVECTA, Serlicoop, Avecal, Jovempa, PBC Coworking, Genion, Impulso Cooperativo i ADLYPSE, es va aconseguir arribar al quasi centenar d’assistents a l’esdeveniment. A la jornada es va poder corroborar, amb el testimoni dels ponents, la importància que estan adquirint les persones en el desenvolupament d’una empresa, així com el creixement sostenible de la mateixa. El cooperativisme no es solament el resultat d’un projecte, si no que ha de ser un estil de vida, de valors i creences.

Una de les novetats més significatives i avalades de la jornada, a més de la retransmissió en directe de l’esdeveniment via streaming, va ser el treball realitzat per Adrià Carratalà com a conductor de la jornada. El seu ingeni per a unir la presentació de les ponències i taules redones amb trucs de màgia, va impressionar els allí presents.

David Morcillo, Regidor de Desenvolupament Econòmic a l’Ajuntament de Petrer, va ser l’encarregat d’inaugurar la jornada per a donar pas a la primera de les ponències. Salva Querol i Ana Camarasa, d’Impuls Cooperatiu, van realitzar un recorregut per les raons i avantatges que pot suposar l’aposta per una cooperativa a l’hora de posar en marxa un projecte professional.

La jornada va continuar amb una taula redona on els quatre ponents invitats van presentar el projecte cooperatiu al qual estan immersos i que els està permetent desenvolupar-se professionalment. Mª Dolores Guillén, d’Aparats La Nau, va explicar el procés realitzat per a fundar la seua cooperativa i va assenyalar que, per a ella i les seues sòcies, constituir-se com a cooperativa ha suposat estabilitat i noves il·lusions. Mar Cabanes, de La Zafra i Tomàs Palau, President de La Reserva Agricultura ecològica van mostrar petites pinzellades dels seus projectes on l’eix principal és l’agricultura ecològica i la preocupació per l’entorn. L’últim en parlar va ser Prudencio López, de Seniors Vida Sostenible, qui va ressaltar el pes adquirit pel món senior a la societat i la importància de buscar noves solucions i projectes que s’adapten als nous estils de vida. Així, va posar en valor el Coliving, un termini que fa referència a la creació de vivendes que busquen la col·laboració i integració social entre els membres que la conformen.

Després del Coffe Break, el fundadors de Muspell i el Gerent de la cooperativa Sant Vicent Ferrer de Benaguasil van reflectir, amb els seus projectes, com la innovació té una especial rellevància dintre del cooperativisme com a factor d’èxit.

La següent taula redona va centrar l’atenció en allò que estan realitzat els diferents organismes per a potenciar l’emprenedoria i l’economia social. El regidor de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Petrer, David Morcillo, va donar a conèixer El Teixidor, un coworking social que pretén ser un impuls emprenedor i de creixement social a la ciutat. Víctor Climent, responsable de l’àrea de Creació d’empreses al Gipe, va explicar els projectes i activitats que desenvolupen a la Universitat d’Alacant en matèria d’emprenedoria i innovació social. A més, la directora de FEVECTA, Paloma Tarazona, va presentar la cooperativa d’emprenedors que han creat des de FEVECTA, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló i els avantatges que suposa per als seus integrants.

El programa va concloure amb la ponència de David Pino, director d’Innovació i Economia Social a l’Ajuntament de Sevilla, qui va fer referència a la importància de donar a paraules com cooperació, emprenedoria o innovació social el seu vertader significat per a poder utilitzar-les en conseqüència. D’eixa banda, va assenyalar que el cooperativisme ha de ser un factor transformador per a ser considerat com a tal ja que la seua principal funció és atendre les necessitats de la població. Pino va explicar les claus d’innovar a través de la democràcia per a argumentar que les cooperatives són vertaderes escoles de democràcia. Finalment, va explicar que l’èxit de qualsevol projecte no resideix en els seus beneficis, sinó en la capacitat per a adaptar-se i per aconseguir-lo, és fonamental l’empatia i la imaginació.

El Director General d’Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana, Francisco Álvarez, el president del CEEI Elx, José Javier García i l’Alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, van ser els encarregats de clausurar l’acte. Tots ells van agrair la realització de jornades com Focus Pime i Emprenedoria per a generar coneixements i aportar valor a la societat en general i als projectes en particular.

Focus Pime i Emprenedoria Alt i Mitjà Vinalopó és un dels huit esdeveniments Focus que té previst organitzar al CEEI Elx al llarg de les diferents comarques de la província d’Alacant amb la col·laboració de les entitats de l’ecosistema. Focus Pime i Emprenedoria és una iniciativa promoguda i finançada, en anys anteriors, per la Generalitat Valenciana, mediant l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dintre de la seua política de suport a l’emprenedoria i a la Pime i ha comptat amb el cofinançament dels fondos FEDER de la Unió Europea, dintre del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020. Enguany està previst sol·licitar el finançament d’IVACE-Generalitat Valenciana i FEDER-Unió Europea.

5
visitas hoy 3 · visitas total 4.267

Usuario: ARANTXA

Empresa: Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Canal: CEEI Elche

Fecha publicación: 29/06/2018 12:08

Url: https://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=8&n=16556

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar