Cerrar

es | val   

“Allò que definix una bona gestió és la capacitat de focalisar en els aspectes importants

Entrevista a Javier Cantos, director i consultor de La Fábrica del Tiempo

Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Publicado el miércoles, 23 de enero de 2019 a las 10:18

Mostrar ampliado

Javier Cantos

Javier Cantos

El pròxim dijous, 31 de gener, el director i consultor de “La Fábrica del Tiempo”, impartirà una jornada en CEEI Elx, en la que mostrarà com rendibilitzar els projectes per mitjà del programa Teamleader. Amb motiu de la seua ponència, hem volgut realitzar aquesta entrevista.

 

Hola Javier! conta’ns, quina és l’activitat principal de la vostra empresa?

Després de treballar durant anys en la continua iteració i validació del nostre model de negoci, hem sigut capaços de sintetitzar la nostra proposta de valor en allò que denominem Entorn del Treball productiu.

A la “Fábrica del tiempo” estem centrats en el disseny i configuració de l’entorn de Treball Productiu® per a professionals i organitzacions, es a dir, els ajudem a incorporar una nova metodologia de treball que els permeta alcançar els seus objectius empresarials amb un millor aprofitament dels seus recursos.

Eixa metodologia es compon de nous hàbits i mètodes de treball centrats en processos d’organització i comunicació interna, així com en mètodes de treball col·laboratius. Una vegada definits i optimitzats els processos, per mitjà de procediments senzills i pràctics, es treballa en la digitalització dels mateixos amb eines de productivitat.

Som firmes creients de que la transformació digital no te sentit si no s’aplica de forma clara per a cobrir necessitats o problemes prèviament detectats.

Treballem a 3 nivells d’entorn de Treball Productiu:

Nivell 1 – Individual: Implementació de nous mètodes d’organització en relació a la gestió de tares, email i gestió d’arxius. Tot implementat amb eines digitals

Nivell 2. Equip: implementació de metodologia comú de treball per a compartir projectes i tasques, arxius, gestió de reunions, així com la mesura del temps invertit per a definir mètriques d’avaluació de l’exercici.

Nivell 3. Organització: Anàlisi d’hàbits de productivitat als processos, mesura d’objectius baix OKR, gestió del Know-how generat per l’empresa i metodologia de millora continua.

 

Quins beneficis reporta l’adequada gestió del temps?

En realitat, el temps no es pot gestionar, el que podem gestionar són les activitats que desenvolupem en eixe temps. Allò que definix una bona gestió és la capacitat de posar el focus als aspectes importants en cada moment, així com la capacitat per a poder avaluar noves oportunitats que sorgixen en el dia a dia sense que supose un trastorn a la nostra activitat.

La gestió de la nostra activitat ha d’estar orientada a la consecució dels nostres objectius. Per aquest motiu, s’ha de treballar en la definició i mesura dels mateixos de manera regular.

A nivell d’equip, poden resumir les principals millores en:

  • Capacitat per a enfocar l’activitat de tot l’equip cap a les prioritats de cada moment, tot de manera àgil.
  • Optimització dels canals de comunicació per a evitar “soroll” que dificulte el desenvolupament dels projectes i serveis. La reducció i gestió de les interrupcions es situa entre les prioritats dels equips, sobretot en oficines amb espais oberts.
  • Desenvolupar reunions pràctiques i operatives, centrades en objectius prèviament definits. Aquest fet permet potenciar la comunicació sense invertir més temps del necessari.
  • Potenciar el desenvolupament i el compartiment del coneixement generat als equips
  • Capacitat d’anàlisi sobre el treball realitzat per a tomar decisions de millora continua.

 

Quines són les claus per a posar en marxa un entorn de treball productiu?

Si bé es cert que qualsevol professional o empresa és susceptible de millorar els seus processos d’organització i comunicació interna, creiem que els clients de “La Fábrica del tiempo” no són aquells que necessiten millorar, són aquells que ho necessiten, que saben que ho necessiten i que a més volen fer alguna cosa per millorar.

En aquest sentit, el primer pas és precisament eixe, voler millorar. No és una qüestió d’organitzar tallers de formació per a parlar de fórmules màgiques, és una qüestió de canvi de cultura organitzacional i d’hàbits individuals.

A partir d’ahí, el treball inicial ha de d’estar centrat en el anàlisi de la situació actual per a determinar quines són les àrees concretes de millora i quins passos són necessaris.

Per a aquesta fase d’anàlisi, el que fem és treballar per mitjà de reunions, entrevistes, qüestionaris en l’anàlisi d’hàbits d’organització i comunicació, en l’anàlisi dels elements de captura i d’organització de l’equip, així com en els processos de desenvolupament de serveis i projectes.

Amb aquesta fase inicial, es te tota la informació per a dissenyar i configurar l’entorn de Treball Productiu®.

 

Com pots ajudar als emprenedors i a les pimes?

El millor consell que puc donar a emprenedors i Pimes és que tracten de dedicar temps de manera regular a la gestió del seu negoci.

Ens trobem molts casos de Pimes i Micropimes centrats en el servei o producte que oferixen, però no sempre acaben posant-se la “gorra” de gerents de la seua empresa. Un aspecte necessari i fonamental per a poder analitzar amb detall els processos que s’han de millorar o innovar.

En relació a la contractació de proveïdors i serveis relacionats amb la incorporació d’eines digitals, el meu consell es que avaluen quin procés volen millorar i sobretot, que definisquen les mètriques necessàries per a poder valorar l’impacte que ha tingut l’eina després de la seua implantació.

 

Hi ha algun èxit professional que vullgues compartir amb nosaltres?

He tingut l’oportunitat de treballar amb un gran nombre de professionals i organitzacions durant aquestos anys amb els que aprés molt. Des de Escoles de Negocis com IEBS Business School o CEOE Formació, passant per grans empreses com Volvo Group, Cemegal o Nordex-Acciona Windpower, fins petits equips en agències de màrqueting i programació com RK People, Yeboyebo o Tecon.

El principal èxit està centrat en l’impacte aconseguit en aquelles persones que de veritat han volgut fer alguna cosa per canviar els seus hàbits, i en organitzacions que han sigut capaces de créixer gràcies a la posada en marxa d’eixe engranatge que ofereix l’entorn de Treball Productiu®.

 

Tens reptes professionals a la vista?

A més de liderar el projecte de “La Fábrica del tiempo”, treballe com a professor director de programes relacionats amb gestió àgil de projectes a l’escola de Negocis IEBS. Aquest fet em permet estar en continuo contacte amb les necessitats dels professionals digitals. Hi ha molt de treball per davant en relació a la formació qualificada dels nous perfils que demanden les empreses de la societat de la informació.

A més, com no hi ha que deixar d’innovar i créixer, estic treballant amb un soci en el llançament de la startup TrainB, centrada en el desenvolupament d’una eina digital per a consultors digitals. Ja vos informaré amb detall quan tingam el nostre primer MVP.

S/V
visitas hoy 2 · visitas total 2.540

Usuario: Trianabueno

Empresa: Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Canal: CEEI Elche

Fecha publicación: 23/01/2019 10:18

Url: https://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=8&n=17873

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar