Cerrar

es | val   

"És necessari fracassar per a potenciar les fortaleses de la nostra personalitat"

Entrevista a Andrés Alejandro Pinarte, director de màrqueting corporatiu del grup Vectalia

Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Publicado el miércoles, 26 de junio de 2019 a las 14:02

Des de CEEI Elx, hem entrevistat a Andrés Alejandro Pinate, director de màrqueting corporatiu de Vectalia i autor del llibre Persistilina per a conéixer alguns aspectes clau de la seua activitat professional que poden servir d'inspiració a emprenedors i empresaris. 

Hola Andrés, conta'ns, quina és la teua activitat principal?
Tinc l'enorme fortuna de poder treballar cada dia en la meua principal passió que és el màrqueting. Una professió que m'obliga cada dia a estar en constant moviment i on intente valorar estratègies de branding i per descomptat de les noves tecnologies que siguen consolidant la marca Vectalia, grup empresarial del qual sóc director de Màrqueting corporatiu. El meu dia a dia, és construir una personalitat de marca emprenedora i tenaç a la vegada que detallista i líder. Treballe amb un equip de grans talents en distintes àrees que em nodreixen i em permeten continuar creixent professionalment i personalment. Esporàdicament col·labore de manera altruista donant ponències de motivació a associacions i col·lectius social si acadèmics. 

Parla'ns del teu llibre. Què és la persistilina? Tot el món pot entrenar la persistilina? 

Persistilina és un concepte que vaig utilitzar en una presentació d'equip fa alguns anys enrere en el laboratori d'innovació d'Energy Sistem, on vaig treballar com a senior product manager, desenvolupant una desena de productes que en aquell moment eren top vendes i actualment ja no s'utilitzen com els DVD de sobretaula, sintonitzadors TDT i altres productes electrònics que ens van donar moltes hores d'oci però que són part de la nostra memòria. Tant en eixe moment com ara havia de treballar amb cicles de vida tecnològics de molt curta duració i que exigeixen grans reptes a l'hora de gestionar-los. I mentre realitzava una investigació sobre les grans idees que arribaven a ser èxit, em topava sempre amb un mateix secret... tots ells s'aconseguien després de molts fracassos i amb molta perseverança i persistència. I també que la consecució de grans objectius s'aconseguia perquè aquells que abandonaven un objectiu que s'havien plantejat al principi per aconseguir un millor, havia sigut clau... per la qual cosa, aprendre a tirar la tovalla era necessari per a poder continuar. 

I bàsicament d'eixe tema tracta la Persistilina, un llibre en ensenya a crear una manera de pensar més realista i positiva per a perseverar i persistir antre les diversitats personals i professionals a les quals hem de fer front. 

Com ajuden eixes actituds en la vida professional i en la vida personal?
El llibre comença amb un tema que a molts ens fa por, "El fracàs". I en resumen, és bàsicament necessari fracassar per a potenciar les fortaleses de la nostra personalitat. No hi ha altra forma de millorar que sentir la derrota, perquè bàsicament qualsevol entrenament que realitzem ha de tenir un component de competició, amb el qual ens puguem mesurar. No em refereix solament amb els altres, sinó amb les aspiracions personals que cadascun té. Necessitem usar la frustració de la derrota i sentir tensió interior negativa per a convertir-la en motivació real per a perseguir allò que anhelem. Per això, necessites permetre expressar-te, plorar, enfadar-te i veure't enfront de la por per a tornar a sentir l'antagònica de la força i que pugues veure que aquests símptomes són solament una manera d'ajudar-te a recuperar el teu equilibri i renovar la il·lusió. I si no és possible, pots saber identificar distintes oportunitats per a tornar a construir un nou camí. 

Com pots ajudar els emprenedors i els empresaris?
Si t'agradaria emprendre, o ja estàs emprenent, has de saber que persistir en la teua idea o aprendre dels erros que cometes, serà part de l'èxit. 

A més has d'incloure a la persistència, la creativitat. Sense ella, els teus esforços poden caure en pous buits i necessitaràs un gran pensament lateral constant perquè l'impuls de la motivació i la persistència tinguen efecte. 

Has de protegir la teua capacitat creativa i has d'entrenar-la inclús amb més intensitat que persistència. 

Hui en dia qualsevol pot tenir una bona idea, és més, la pots copiar en vivers de projectes digitals on hi ha milers que com tu, han tingut una idea.
La diferència està justament en qui la realitza i suporta tots els errors fins a convertir-la en una realitat. Els efectes positius de la paciència i la persistència són extremadament útils per aconseguir l'èxit laboral o en emprenedories personals. Has d'aprendre a estar còmode amb la incomoditat, a saber identificar les expectatives amb les realitats. 

Algun èxit professional que vulgues compartir amb nosaltres?

Per a mi, poder treballar en una empresa socialment compromesa i que està en connexió amb la gent, em permet desenvolupar campanyes de gran abast. Quan cada dia rebem la missió de desenvolupar campanyes, cuidem moltíssim l'execució. Poder després observar i superar totes les nostres expectatives és el millor èxit. Als últimes dos anys, hem llançat una sèrie de campanyes de conscienciació que porten a la gent a reflexionar i canviar el seu comportament i és aquest fet s'ha conseguit amb el treball en equip. 

Quins reptes professionals tens a la vista?

Molts! Pense que la bona creativitat i les grans idees tenen la capacitat de canviar comportaments i a la llarga, aconseguir un impacte positiu en la societat i és el que pense seguir fent. Continuar amb la transformació digital sense oblidar la responsabilitat social corporativa. 
A més, estic segur que els grans reptes ens exigiran aportar més valors de proximitat, col·laboració i superació. Crec que tots els que hem participat en projectes de grans marques gaudirem de veritat de poder treballar amb el seu creixement i aquest fet fa que tots posem el millor de nosaltres mateixos. 


I per descomptat seguir portant el meu major nombre de lectors per a ensenyar-los que aprendre tirar la tovalla ens invita a col·locar més comes que punts suspensius en els nostres reptes professionals. I pot ser que per a aconseguir-lo, vinga acompanyat de podcast i pròximament d'un blog. 

5
3.223 visitas

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar