Focus Pime y Emprenedoria Baix Vinalopó 2018
Creixement Blau
el jueves, 26 de abril de 2018 de 09:30 a 13:45
Dónde:
Castillo Fortaleza de Santa Pola
Sala Baluarte del Duque de Arcos
Plaza del Castillo, s/n
Santa Pola (Alicante)
09:30-10:00
Recepció de participants i apertura institucional.
10:00-11:00
Taula redona: El creixement blau a Europa.
Aquesta taula redona tractarà el creixement blau a la Comissió Europea. Una estratègia a llarg termini de suport al creixement sostenible dels sectors marí i marítim, que reconeix la importància dels mars i oceans com a motors de l’economia europea pel seu potencial per a la innovació i el creixement. És la contribució de la Política Marítima integrada en la consecució dels objectius de l’estratègia 2020 per a un creixement intel·ligent, sostenible i integrador.
INTERVENEN
- “El paper del grup d’acció local de Pesca en l’estratègia europea de creixement blau” a càrrec de Argentina Bonmatí, gerent de GALP, Just Baile i José Manuel Pérez, col·laboradors tècnics de
- “Projecte europeu MAESTRALE” a càrrec de Juan Pablo Torregrosa, International Projects al CEEI Valencia i coordinador del Projecte Maestrale
- “Projecte H2020 DEMOGRAV13” a càrrec de Javier Abanades, responsable d’innovació en projectes Offshore. Divisió d’energies renovables a TYPSA.
MODERA
- Olga Jornet Amat, Responsable de l'Àrea d'emprenedors i empreses al CEEI Elx
11:00-11:30
Coffee break
11:30-12:00
Aliments 5S: tecnologia i sabor per a una alimentació saludable
El aliments del benestar milloren la qualitat de l’alimentació, amplien l’esperança de vida i redueixen les possibilitats de contraure certes malalties. Cada vegada, més consumidors s’interessen per aquestos aliments, que a més del seu valor nutritiu, són beneficiosos per a la salut del consumidor. Les variacions als patrons de l’alimentació tradicional (Dieta Mediterrània) han generat una nova àrea de desenvolupament i innovació a l'industria dels aliments.
En aquesta sessió es posarà en valor la tendència actual denominada “Aliments 5S” per a l’elaboració i consum de plats i/o aliments elaborats: sans, segurs, apetitosos, sostenibles i socialment acceptats.
INTERVÉ
José Ángel Pérez Álvarez, Catedràtic de la UMH i Vicerector Adjunt d'Investigación i Innovació a la Universitat Miguel Hernández de Elx.
12:00-12:45 Taula redona: Innovació i sostenibilitat
L’objectiu d’aquesta taula és conèixer, de primera ma, experiències d’empreses de la comarca que estan innovant dintre de la denominada economia blau.
INTERVIENEN
- Carolina Lazcano Rojas, CEO de Iberogen, biotecnologia al servici de la indústria veterinària, agroalimentària i ramadera, i realització d'estudis de sostenibilitat.
- Alain Hierro, gerent de DROPSON. Un nou tractament de l'aigua sanitària i domèstica.
- Jose Luis Torregrosa Andreu, CEO de Alpha Spirit, innovació en pinsos d’animals amb base de pescat i processos productius sostenibles.
- Daniel Puerto Garcia, Chief Executive Officer a Ilice Photonics: sistemes de visió artificial al camp de la inspecció de qualitat de productes pesquers i la tecnologia làser per al manteniment dels cascos dels vaixells i el seu consum de combustible.
MODERA
José Ángel Pérez Álvarez, Catedràtic de la UMH i Vicerector Adjunt d'Investigación i Innovació a l'Universidad Miguel Hernández de Elx.
12:45-13:45 Taula redona: Turisme i Desenvolupament blau
El sector del turisme coster i marítim forma part de l’estratègia de “creixement blau” de la UE pel seu potencial especial per a impulsar una Europa intel·ligent, sostenible i integradora.
En aquesta taula, es presentarà la situació actual de l’industria nàutica i la importància de la mateixa dintre del sector turístic de la província d’Alacant. D’eixa banda, es parlarà de les oportunitats de negoci que presenta aquest sector.
INTERVENEN:
- “Mes enllà de l’oferta complementaria: la nàutica com a vector econòmic”. Fernando de Rojas, President de l’Associació Marítima Mediterrània. Clúster Marítim.
- “Impacte econòmic de la nàutica de recreo a Espanya” a càrrec de José Luis Fayos, Responsable de l’àrea tècnica i d’internacionalització a ANEM, Associació Nacional d’Empreses Nàutiques.
MODERA
José Javier García Zamora, President del CEEI Elche.
PONENTS
![foto](./fotos/117896_foto.jpg)
Juan Pablo Torregrosa
Coordinador de Proyectos
Centro Europeo de Empresas e Innovación de Valencia
![foto](./fotos/36112_foto.jpg)
José Ángel Pérez Alvarez
Catedrático
UMH Universidad Miguel Hernández.
![foto](./fotos/65230_foto.jpg)
Alain Hierro Bueno
General Manager
HIERRODIFUSION SL
![foto](./fotos/65233_foto.jpg)
Daniel Puerto García
CEO
Ilice Photonics
Jose Luís Torregrosa Andreu
CEO
Alpha Spirit
![foto](./fotos/65276_foto.jpg)
Argentina Bonmatí
Gerente
GALP (Grupo de Acción Local de Pesca) Bahía de Santa Pola
![foto](./fotos/65337_foto.jpg)
Jose Luis Fayos
Responsable del Área Técnica y de Internacionalización de ANEN
Anen(Asociación Nacional de Empresas Náuticas)
![foto](./fotos/46025_foto.jpg)
Carolina Lazcano Rojas
CEO
Iberogen
![foto](./fotos/65422_foto.jpg)
Fernando de Rojas Parets
Presidente
Asociación Marítima Mediterrània. Clúster Marítim