No deixes passar una oportunitat d'aprendre
ARIMA CONSULTORIA Y GESTION S.L.
Publicado el lunes, 06 de febrero de 2017 a las 20:24
Fa poc vaig llegir que el més negatiu que veuen els joves per tal d'emprendre és el FRACÀS.
Què és fracassar? La resposta no és fàcil. En general, s’associa el fracàs a connotacions negatives, però en quin sentit? Qui ho determina?
Un emprenedor pot considerar que ha fracassat si no compleix amb els objectius que va marcar-se en començar? O si comet un error durant l’emprenedoria? O bé és la por a fracassar mateixa qui du al fracàs?
Emprendre significa assumir riscos, cometre errors i posseir grans dosis de perseverança a qualsevol prova. Per això, no es pot desaprofitar un error, ja que són magnífiques oportunitats per introduir grans canvis, corregir, reorganitzar la idea, el projecte, el producte o servici en el qual s'està treballant. I sobretot els errors són excel·lents per a aprendre alguna cosa... si som capaços d'aprofitar-los.
No ens hem de considerar mediocres si entropessem una i altra volta amb la mateixa pedra, cerquem l'excel·lència i aprenem dels nostres errors, corregim i millorem des de l’error. Per què? No.
És probable que el fantasma del fracàs aparega davant de cada emprenedor, però també està l'expectativa de l'èxit, que és el vertader motor que l'impulsa. El fracàs bloqueja, limita, impedeix avançar però, en canvi, l’error ajuda, impulsa a continuar i seguir avançant; tot i que en alguns casos la societat el veja com a un obstacle, l’error no és un fracàs, sinó que és una font d’aprenentatge.
Existeix una vacuna contra el fracàs?
Sí.
La predisposició a APRENDRE. I què és aprendre? Aprendre significa incorporar alguna cosa. L'emprenedor està constantment incorporant alguna cosa, i al mateix temps deixant-ne anar alguna altra, perquè el seu treball tinga èxit i siga excel·lent. Si l’emprenedor té resistència, l’aprenentatge passarà de l’error al fracàs, i del fracàs a la por a no emprendre.
Per què deixar passar un ERROR?
www.arimaconsultores.com
06/02/2017 20:24 | LMA